субота, 29 квітня 2017 р.

РМО заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів

Суть виховання полягає 
в тому, що старше покоління
 передає свій досвід, свою пристрасть,
свої переконання молодшому поколінню
А. Макаренко 
         Саме під таким гаслом у Берегометській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2  27.04.2017р. пройшло районне методичне об’єднання заступників директорів з виховної роботи та педагогів організаторів. До школи завітали 27 заступників директорів з виховної роботи та педагогів - організаторів з шкіл Вижницького району. Методичне об’єднання розпочала методист відділу освіти Вижницької РДА Ковалюк Л. С., яка повідомила про важливість і необхідність проведення таких заходів, які дають змогу обміну досвідом, співпраці та отримання додаткових знань, умінь і навичок у виховній роботі.
        Світлана Василівна Чепига – директор школи, представила візитку і зупинилась на основних напрямках виховної роботи: національно-патріотичному, військово-патріотичному і духовно-моральному вихованню дітей та учнівської молоді. Тому і всі заходи на методичному об’єднанні заступників директорів з виховної роботи та педагогів організаторів були спрямовані у такому руслі.
     Наталія Василівна Марчук – заступник директора з виховної роботи, ознайомила з планом роботи методичного об’єднання і наголосила на активній участі заступників директорів з виховної роботи та педагогів організаторів району у роботі  методичного об’єднання, а саме: у виховних заходах 5 та 8 класів.
      Лінійка – реквієм "На Чорнобиль журавлі летіли", яку підготували учні 7 класу з класним керівником Ольгою Миколаївною Барбазяк змусила всіх задуматись над великою трагедією – Чорнобильською катастрофою. Трагедією, що не забувається, болем, що не вилікувати. Чорною стрічкою огорнуті фотографії тих, хто першими кинувся у пекло атому. Їх подвиг - безсмертний, а імена житимуть у людській пам’яті. Бій метронома сповістив про хвилину мовчання. У скорботі всі схилили голови перед пам’яттю загиблих героїв. Учні всіх класів взяли участь у флеш- мобі  «Чорнобиль - наш біль». 
         Презентація роботи Ради старшокласників школи на чолі з головою ради, учнем 11 класу Сметанюком  Дмитром, розповіла присутнім про те, що сьогодні бажають учні: творчого волевиявлення особистості, самостійності у прийнятті рішень, вирішенні питань, активної життєвої позиції. Голови 13 комісій розповіли про свою ділянку роботи і зупинились на проведених заходах протягом вересня - квітня цього навчального року.  Приємною несподіванкою для членів учнівського самоврядування став подарунок заступника з виховної роботи Берегометської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 – Стратій С. Д., яка подарувала авторську книгу «Школа навчання лідерів учнівського самоврядування».
      Сюрпризом від учнівського самоврядування для гостей була літературно - музична композиція «Нам треба голосу Тараса» (керівники: Клапій С. І., Москалюк М. Р. – вчителі української мови та літератури) у якій, зворушливо, до глибини душі, діти продемонстрували творчість Кобзаря. А хор хлопців 10-11 класів з піснею «Думи мої…» заворожив серця слухачів.
     Далі гості свята завітали до 5 класу, де класний керівник та педагог-організатор Бужора М. М. і психолог школи Атрощенко О. Ю. підготували годину спілкування з елементами тренінгу «Дружити справа нелегка, але дружити треба вміти». Нетрадиційна форма проведення заходу зацікавили дітей і гостей, змусила присутніх активно включитися роботу. Цікаві вправи  тренінгу дали зрозуміти дітям, що вони всі різні: з своїми вподобаннями, талантами, успіхами та невдачами, але, незважаючи на це – всі один дружній колектив, де живуть за правилом: «Один – за всіх і всі - за одного!». Очікувані результати від дітей довели, що їм було комфортно і затишно, що діти отримали позитивні емоції, гарний настрій. Діти зрозуміли, що дружба – міцна і непохитна. ЇЇ треба берегти.
     Учні 8 класу (класний керівник Гавалешко Ж. М.)  провели «Екологічний ерудиціон» - екологічну гру, в якій активну участь взяли і гості. Актуальною була тема заходу  про забруднення планети Земля. Щоб привернути увагу до цих проблем, виховувати в собі бережливе ставлення до природи, охороняти її багатства - проведено цікаві конкурси. Заступники директорів з виховної роботи та педагоги-організатори створили свою команду і змагались разом з дітьми.
     Приємно подивував присутніх загально-шкільний інтегрований виховний захід з Основ християнської етики та Історії України «Хай святиться ім’я Твоє…», який підготували і провели заступник директора з виховної роботи Н. Марчук та педагог-організатор М. Бужора. На заході глядачі зустрілися з історичними постатями: княгинею Ольгою, князем Володимиром Великим, Нестором Літописцем. Вчитель історії В. В. Берник розповіла історичні факти хрещення України – Русі у 988 році. Далі діти склали похвалу Пресвятій Богородиці - покровительці козаків. До ніг Божої Матері поклали квіти. Хлопчики - козаки 2 класу (класний керівник Л. Мілімонко) дали клятву бути гідними нащадками козаків, свято оберігати свою Вітчизну і захищати її. Діти читали вірші, співали пісні, у молитві просили Бога та матінку Божу за мир і спокій в Україні. У залі панувала Божа благодать. Світло віри та надії на краще майбутнє огортав кожного з присутніх. 
     При підведенні підсумків роботи методичного об’єднання  зі словами подяки за змістовно проведені  заходи звернулися: методист відділу освіти Вижницької РДА – Ковалюк Л.С., заступник директора з виховної роботи Мигівського НВК Пилип’юк З.Д., заступник директора з виховної роботи Лазорик В.Г., Грекул Л.О. – заступник директора з виховної роботи Вашківецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ізотікова М.К.- заступник директора з виховної роботи Лукавецької ЗОШ І-ІІІ ступенів.  Методичне об’єдання досягло своєї мети – формування життєвих цінностей у процесі виховання компетентної особистості. 
     Щира подяка учнівському, педагогічному та батьківському колективам за тісну співпрацю. Бо школа – наша домівка, а ми в ній – одна дружна сім’я.
























2 коментарі:

  1. Під краєм Берегомета є чудова школа.
    Тут гостинно і душевно, тут родина добра.
    Кожен вчитель - факел мудрий, учень - то родзинка.
    Хай же лине про Вас слава гучно, світло, дзвінко!!!
    З повагою ЗДВР Лазорик В.Г.

    ВідповістиВидалити