пʼятниця, 25 листопада 2016 р.

Голодомор - трагедія українського народу

Тоді, у ті часи, коли
Голодомор блукав по Україні,
То прості люди-бідняки,
Здорові ще тоді вони,
Вмирали від голодних злиднів.
Тоді, у ті часи, коли
Держава відбирала кусень хліба,
На вулиці голодними вони
Живилися дітьми своїми.
Тоді, у ті часи, коли
У 32-ім – 33-ім році
Земля подарувала щедрі колоски,
Та люди гинули на кожнім кроці.
То чи не годі говорить,
Що жаху цього не було!
Адже це визнав цілий світ.
То ж запалім свічу, бо був Голодомор!

     У період з 21.11.16 по 25.11.16 у Берегометській  ЗОШ І-ІІІ ступенів  №2 було проведено ряд заходів з метою вшанування пам’яті жертв голодомору, які були спрямовані на донесення до школярів масштабів жорстокості, з якою винищували український народ, виховання особистої стурбованості кожного за події тих років.
    У рамках раніше складеного плану було обмежено проведення розважальних заходів у школі, приспущено прапор та вшановано пам’ять загиблих від голоду хвилиною мовчання.
       Класні керівники старшокласників  провели класні виховні години.
     25 листопада, проведено загальношкільний “Урок-реквієм” на тему: “Голодомор 1932-1933 років Україна пам’ятає”, на якому увазі учнів було запропоновано перегляд документальних відео- та фотоматеріалів, що дали змогу унаочнити жорстокі факти із життя українського народу у 1932-1933 роках.
    В уяві кожного постали жахливі картини знущання над українцями: опухлі і змучені від голоду діти, зневірені та знедолені дорослі, люди похилого віку.
     Вчитель історії розповіла про «закон п’яти колосків». Від озвучених та проілюстрованих фактів у багатьох школярів та учителів на очах з’являлися сльози.



Немає коментарів:

Дописати коментар