середа, 25 жовтня 2023 р.

Вивчаємо історію рідного краю, Берегометської громади

 


     Виховання у школярів любові до рідного краю, своєї «малої Батьківщини», поваги до традицій і звичаїв, інших традиційно-культурних надбань; сприяння становленню світогляду учнів, формування національної самосвідомості засобами краєзнавчої роботи - саме таку мету має програма курсу за вибором "Історія рідного краю. Берегометська ТГ" (укладачі: Чепига А. В., учитель історії та основ правознавства Лукавецького ліцею, Чепига С. В., учитель історії та основ правознавства Берегометського ліцею №2), вивчення якого розпочали учні 10 класу Берегометського ліцею №2 в 2023/2024 н. р. Завданням курсу є всебічне вивчення населених пунктів громади, ознайомлення з їх історією, політичним, соціально-економічним та культурним розвитком в минулому і на сучасному етапі.
       25 жовтня 2023 року до проведення уроку на тему: «НПП «Вижницький» долучилися працівники Парку: 
  • провідний фахівець з екологічної освіти Ліда Головатюк, 
  • заступник начальника наукового-дослідного відділу Іванна Татарчук, 
  • заступник начальника відділу рекреації Тамара Шегета, 
  • завідуюча розсадником Наталія Бідена.
     Лідія Головатюк презентувала історію створення Національного природного парку "Вижницький" та діяльність установи, напрямки його роботи, еколого-освітню роботу. Окремо про рекреацію та туризм у Парку: туристичні маршрути, туристичні стежки, рекреаційні пункти і площадки для відпочинку та організація таборів розповіла Тамара Шегета. Іванна Татарчук презентувала науково-дослідну діяльність Парку та продемонструвала Літопис природи, який є результатом щорічної роботи установи. Наталія Бідена провела екскурсію розсадником, де школярі побачили велику кількість різноманітних декоративних саджанців.
   Світлана Чепига висловила велику вдячність працівникам Парку за професійність та любов до своєї справи.
Знання історії, природи, економіки, культури, побуту, обрядів населення громади допоможуть майбутнім громадянам у розбудові демократичної України.
   💙💛Дякуємо ЗСУ за можливість вивчати історію свого рідного краю 💙💛


Немає коментарів:

Дописати коментар