четвер, 10 грудня 2020 р.

" Великі права маленької дитини"

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День прав людини . Саме у цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини – перший універсальний міжнародний акт з прав людини.

У Берегометській ЗОШ І-ІІІ ст.№2 відбулися певні заходи в рамках дня права. Класні керівники  провели онлайн виховні години:  "Права і обов'язки людини і громадянина", "Мої права та обов'язки".

 З учнями початкових  класів була проведено години спілкування «Права дитини», " Великі права маленької дитини", які підготували і провели соціальний педагог – Дроняк Н.В.,  педагог-організатор – Бужора М.М. На заняттях вчили дітей розуміти поняття «права», «обов’язки» , поглибили знання  про свої права (згідно Конвенції про права дитини), про правила, обов’язки, сім’ю, розвивали комунікативні навички, вчити зіставляти добрі та погані вчинки, зорієнтували дітей, куди і до кого звертатися при вирішенні проблем порушення їх прав, виховували почуття власної гідності, впевненості у собі..  

 Психологом школи Атрощенко Олександрою Юріївною було проведено розвивальне заняття на тему «Знай права, виконуй обов’язки". Метою заняття було розширити знання учнів, про документи, що гарантують права дитини, закріпити знання учнів про права, які їм гарантує ООН, стимулювати виконувати обов’язки. Учні на занятті розвивали критичне мислення, висловлювати свою думку, виховувати людські чесноти та повагу до інших.

Учні 1-4 класів прийняли участь у конкурсі малюнку «Я маю право на…»

  Обізнаність у питаннях права робить наше життя більш комфортним та захищеним, а нам надає упевненості в собі. Дуже сподіваємося на те, що рівень правових знань та правова культура наших учнів піднялися на більш високий рівень.






























Немає коментарів:

Дописати коментар