пʼятниця, 4 грудня 2020 р.

"Дружба єднає наші серця!"

 Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. Так, в закладах загальної середньої освіти проведено чимало заходів на формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства.

 Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” , яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Берегометській ЗОШ І-ІІІст. №2 дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. 

 З учнями Берегометської школи проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих.

Проведено з учителями інформаційно-просвітницькі тренінги, бесіди, конкурси, лекторії на теми: « Відеоролик на тему «Булінг в школі, як його розпізнати» (учні 5-11 кл.), відеоролик для баьків «Як зупинити булінг: поради для батьків»;  відео презентація для учнів «Булінг, як його розпізнати» (Психолог Атрощенко О.Ю. Соціальний педагог Дроняк Н.В.).

Створено у бібліотеці постійно діючю тематичну виставку матеріалів з попередження насильства і дотримання прав людини .(бібліотекар Меленко О.М.).

Організовано виставку-конкурс плакатів з теми: "16 днів проти насильства» (учні 1-4 кл. Психолог Атрощенко О.Ю. Соціальний педагог Дроняк Н.В.). 

Соціальний педагог ДронякН.В. з учнями 1-го класу та 2-го класу провела години спілкування "Дружба. Стосунунки в класному  колективі" та «Дружба понад усе». Метою занять було навчити учнів цінувати друзів та дружбу, розвивати в собі якості, що сприяють дружбі; розвивати вміння товаришувати; виховувати уважне, безкорисливе ставлення до друзів, товаришів. Під час занять діти вивчили якості, якими має володіти справжній друг, в ігровій формі вчилися товаришувати. Другокласники розробили правила дружби, нові варіанти вітання з друзями.

Практичним психологом закладу Атрощенко О.Ю. разом із дітьми 4-го класу проведено розвивальне заняття "Долоньки доброти". Метою якого було прищепити учням повагу до цінностей дружби, розвивати уміння дітей спілкуватися, співпрацювати, виховувати тактовне ставлення до людей.

Проведено з учнями 5-11 класів:

  • показ відеороликів на платформі Classroom«Насильство та кримінальна відповідальність», «Булінг – мовчати не треба», «Небезпечна гра»;  «Права і обов’язки дітей»;
  • профілактичні онлайн-бесіди «Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх за скоєння насильницьких дій»;
  • виховні години онлайн «Я маю право жити без насильства», «Зупини насильство», «Не будь байдужим», «Здоров’я – найбільша цінність у житті»;
  • розміщено на платформі Classroom відеоповідомлення щодо Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом;
  • виготовлено та розповсюджено інформаційних буклетів на тему «Булінг та протидія йому»
  • розміщено на платформі Classroom ‌онлайн-квест «Як не стати жертвою торгівлі людьми»
  • розміщено на платформі Classroom буклет «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі» з рекомендаціями Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення  прав дитини в цифровому середовищі для дітей та молоді. 

       












Немає коментарів:

Дописати коментар