пʼятниця, 13 грудня 2019 р.

Всеукраїнський тиждень права


     З 9 по 13 грудня 2019 року в  Берегометській ЗОШ І-ІІІ ст.№2 в рамках Всеукраїнського тижня права були проведені заходи, спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних, загальнолюдських моральних принципів.
      Тиждень розпочався відкриттям правової експозиції на базі шкільної бібліотеки з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини та громадянина (відповідальна - бібліотекар школи Агригорій Н.К.).
     10 грудня  учні 10  класу взяли активну участь у інтелектуально – розважальній  командній грі  «Знавці права».       Команди «Міністерки» та «Юристи» чудово справилися із запропонованими завданнями. Цікаво та змістовно пройшли години  спілкування, які провели класні керівники 1-11 класів. 
11 грудня  представники центру з надання безоплатної вторинної допомоги (директор Вижницького МЦ з надання БВПД Мацюк Л.Я., головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання БВПД Коваль І.Т., заступник начальника відділу правопросвітництва та надання БВПД Лашкіба Г.М., заступник начальника відділу фінансів, бухгалтерського обліку та звітності Пилипюк О.В.)  спільно з учителем правознавства Чепигою  С. В., педагогом-організатором Бужорою М. М., психологом Атрощенко О. Ю. провели  з учнями 7, 8, 10, 11 класів просвітницький захід «Права та відповідальність неповнолітніх». Старшокласники активно взяли участь у заході та відповідали на запитання. 
     Протягом тижня працювала «Правова кіномережа», де учні 9-11 класів мали змогу переглянути і проаналізувати фільми на правову тематику.
     Психологом школи Атрощенко О.Ю. для учнів 7 класу було презентовано відеопроект «Толерантне ставлення до  ВІЛ-інфікованих». Учні мали змогу ознайомитися зі шляхами передачі ВІЛ-інфекції та з правилами  убезпечення себе від хвороби. З учнями  9 класу було проведено інтерактивну бесіду «Профілактика булінгу в шкільному середовищі». Учні мали змогу усвідомити наслідки агресивної поведінки між учасниками освітнього процесу, обговорили позиції «жертви», «агресора» та «спостерігача» в конфліктних ситуаціях та те, якою є відповідальність за прояви булінгу в учнівському середовищі.
     13 грудня учні 6 класу взяли участь у правовій хвилинці на тему «Конвенція ООН про права дитини. Абетка прав дитини», де мали змогу переглянути презентацію та записати свої права.












Немає коментарів:

Дописати коментар