четвер, 9 березня 2023 р.

Шевченківські дні

     Сьогодні, 9 березня 2023 року, задля вшанування пам'яті Тараса Григоровича Шевченка, насправді сакральної постаті для всіх минулих, сучасних та прийдешніх поколінь українців, у Берегометському ліцеї №2 було проведено ряд виховних заходів, у яких взяли активну участь як вихованці закладу, так і педагоги. 

     Учні 1-11 класів разом із класними керівниками та учителями-філологами мандрували сторінками творчості великого поета та художника.

     В рамках вшанування пам'яті Т.Г.Шевченка було організовано та проведено ряд заходів, під час яких діти самі пізнавали глибини шевченківського слова і мудрості. Так, у 1-4 класах було проведено літературну вікторину "Що ми знаємо про Шевченка", гру-вікторину "З'єднай прислів'я", переглянуто відеопрезентації "Т. Шевченко: цікаві факти". (Осовська М.М., Берник В.П., Боднарюк Л.О., Мілімонко Л.О.) У 5-9 класах відбулися уроки-презентації, онлайн-екскурсії, виставки творів Шевченка на тему "Незабутній Шевченко". (Галунка Л.М., Середюк Г.І., Москалюк М.Р.)

     Учні ліцею взяли участь в урочистому мітингу нашої громади, приуроченому вшануванню пам'яті Кобзаря (9-10 класи) - "Поклін тобі, Тарасе, великий сину України!.." (Марчук Н.В.)

     Відкрити багатогранну постать поета для ліцеїстів допомогла книжкова виставка "Шана Кобзареві", на якій були представлені твори геніального поета, наукова та публіцистична література про нього. (Шкільний бібліотекар Меленко О.М.)

     Всі ці заходи вкотре були спрямовані на усвідомлення того, що поезія Шевченка - це вогник, який запалює душі справжніх українців.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар